Happy Life

Happy Life wil graag dat iedereen voldoende beweegt en zich fit voelt! Voldoende beweging is namelijk goed voor je gezondheid. Daarom zijn wij met Happy Life begonnen. Het platform draait om gamification; een betrekkelijk nieuw concept waarbij middels een computerspel spelers worden gemotiveerd om goed en gezond gedrag uit te voeren en waarin educatie aangeboden wordt. Happy Life volgt de belevingswereld van het kind. Daarom wordt er nu gebruik gemaakt van het populaire spel Minecraft.

Wat is Minecraft?

We hebben een server gemaakt in het spel Minecraft. In Minecraft kan je als speler je eigen creaties en gebouwen maken. Het lijkt op lego in een virtuele wereld. Er zijn twee verschillende soorten gamemodes. De Creative modus waarbij je toegang hebt tot oneindig veel blokjes en direct kan gaan bouwen en de Survival modus.

In de Survival modus moet je zelf voor eten zorgen, moet je grondstoffen vinden om te bouwen en kunnen monsters je aanvallen. Op onze server gebruiken we de survival modus, uiteraard zonder de monsters die je aanvallen.

Wat is Happy Life?

Happy Life is onze eigen server in Minecraft waarbij kinderen op een veilige en gezonde speelomgeving zelf hun stad leren na te bouwen. Ze kunnen in deze omgeving hun eigen huis uit de echte wereld na bouwen of bijvoorbeeld het voetbalstadion, grote kerk of allerlei andere bekende gebouwen in de stad. Het virtueel bouwen van deze gebouwen helpt de kinderen bij het ontwikkelen van hun ruimtelijke inzicht.

Tegelijkertijd worden de kinderen uitgedaagd om voldoende te bewegen in de echte wereld. We hebben de server namelijk aangepast.

In het spel kunnen spelers Happy Coins (geld in Happy Life) verdienen die nodig zijn om bouwblokken te kopen. Happy Coins zijn te verdienen door in de echte wereld veel te bewegen. Dit beweeggedrag wordt bijgehouden via de Happy Life app die op de mobieltjes zijn geïnstalleerd. Vervolgens krijgen kinderen Happy Coins toegewezen als ze voldoende bewegen. Op deze manier willen we de kinderen bewuster maken over hun beweeggedrag en hopen we dat de kinderen voldoende beweging krijgen. We streven ernaar een goede balans te vinden tussen ontspanning door het spelen van computerspellen en het krijgen van voldoende beweging.

Heeft uw kind geen mobieltje? Klik hier om te zien op welke manieren kinderen Happy Coins kunnen verdienen.

Hoe wordt de beweging gemeten?

Om te meten hoeveel de kinderen gelopen en gefietst hebben gebruiken we onze Happy Life app. Deze app is beschikbaar op de mobiel. Wanneer de kinderen via de Happy Life app de stappen en fietskilometers doorgeven, worden ze in de Happy Life server beloond met Happy Coins.

Verdere informatie over hoe de Happy Life app gedownload en gebruikt kan worden vindt u hier.

Heeft uw kind geen mobieltje? Klik hier om te zien op welke manieren kinderen Happy Coins kunnen verdienen.

Privacy van mijn kind

Voordat de kinderen daadwerkelijk kunnen spelen op de server moeten ze zich aanmelden op de Happy Life app of op de site. Hierbij worden gegevens als mailadres en voornaam gevraagd. Deze zullen bewaard worden op een veilige, versleutelde omgeving. Deze gegevens zijn nodig voor een groot onderzoek dat wordt gedaan door Hogeschool Saxion over het gebruik van Happy Life. Er wordt onderzocht wat het effect van Happy Life is op het beweeggedrag van kinderen en wat er met de intrinsieke motivatie om te bewegen gebeurt. De gegevens van uw kind zullen volledig worden geanonimiseerd en gerandomiseerd zodat het (ook voor ons) onmogelijk is om te achterhalen bij welke persoon bepaalde gegevens horen. De gegevens van uw kind worden uitsluitend gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

Happy Life maakt gebruik van een privacy beleid. Het privacy beleid is hier te vinden.

Daarnaast mailen we soms over nieuwe meldingen en updates in het spel. Dit zal ongeveer één keer in de drie maanden zijn. Mocht u deze nieuwsbrieven niet willen ontvangen dan kunt u zich gemakkelijk uitschrijven in de mail door te klikken op: “uitschrijven”, wat onderaan de nieuwsbrief te vinden is. Vanaf dat moment zult u geen mails over Happy Life meer ontvangen.

Toestemmingsbrief ouders

Om te onderzoeken in hoeverre Happy Life effect heeft op het beweeggedrag van kinderen wordt bepaalde data van uw kind opgeslagen. Wij vinden het belangrijk dat u, als ouder of verzorger, akkoord geeft voor het meten van het effect van Happy Life.

Het onderzoek zal wetenschappelijk en geanonimiseerd worden uitgevoerd. U geeft akkoord door bijgaand toestemmingsformulier te downloaden, in te vullen en ondertekend te sturen naar info@happylife.nl

Contact

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Happy Life Experience Lab, Zutphenseweg 6 Deventer
Postadres: Postbus 6095, 7401 JB Deventer
Telefoon: 06- 13340972
E-mail: info@happylife.nl
Internet: www.happylife.nl